Tvåspråkig skola med trygg miljö

Johannes skola erbjuder en trygg skolmiljö med god stämning. Vi har engagerade pedagoger och undervisningen bedrivs i anrika lokaler med modern utrustning. Vår tvåspråkiga inriktning är en fördel för alla elever på skolan, bland annat genom att samtliga får utökad timplan i engelska redan från förskoleklassen.

Johannes skola är en skola för alla.

En skola för alla

Välkommen till Johannes skola – skolan med internationell karaktär, tvåspråkig inriktning och hög kvalitet på undervisningen! Här finns svenska och tvåspråkiga klasser, utökad timplan i engelska och lärare med engelska som modersmål.

Anrik skola

Johannes skola byggdes 1890. Området kring Roslagstull kallades för ”Sibirien” och var stadens ödsliga och otillgängliga utkant. På 1800-talet låg små träkåkar och fruktträdgårdar utmed Frejgatan, ner mot Sveavägen och mitt emot Vanadislunden.

Ingress: