Till innehåll på sidan

Tradition och förnyelse i skolmiljön

Johannes skola är en så kallad "palatsskola" med anrika lokaler från 1890. Skolans korridorer renoverades under hösten 2009. I samklang med trapphuset påminner de om de färger som från början prydde dessa väggar. De varma färgerna passar bra in hos oss på Johannes skola och bidrar till den ombonade känslan.

Rörelse och lek

Elevernas behov av rörelse och lek har nog inte förändrats särskilt mycket sedan 1890-talet. Även om många av dagens lekar påminner om lekarna från förr så ser nog lekplatserna väldigt annorlunda ut. Klätterställningen har bytts ut och under denna finns en speciell gummimatta som ska bromsa upp eventuella fall. Det finns målade hagar och kingplaner samt möjlighet att spela basket och bordtennis. Därutöver finns även en liten scen samt olika sittplatser.

Våra arbetsenheter

Skolan är indelad i två arbetsenheter. Samtliga årskurser och fritidshem har sina lokaler i A-huset. Här finns även vaktmästeri, expedition, skolhälsovård, slöjdsalar, personalrum, bibliotek, musiksal, aula och grupprum. Under renoveringen av idrottssalarna bedrivs vår idrottsundervisning i tältet på fotbollsplanen.

Undervisning i hem- och konsumentkunskap bedrivs på Observatorielundens skola.

Dela:
Kategorier: