Såhär anmäler du frånvaro

Frånvaroanmälan

Som vårdnadshavare frånvaroanmäler du barnet i Skolwebben. Detta kan du göra från din dator, via sms eller genom Skolwebbens app.
För att logga in på Skolwebben som vårdnadshavare behöver du banklegitimation. Den kan du ladda ner från din internetbank. Du kommer då att se den information som gäller ditt barn och kan även via Skolwebben kommunicera med skolans personal.

Anmäl frånvaro via sms eller app

Om ditt barn är sjukt kan du också  anmäla frånvaro via sms eller genom Skolwebbens app. OBS: För att det ska vara möjligt måste ditt mobilnummer vara registrerat som kontaktuppgift i Stockholm Skolwebb. Du kan själv lägga in ditt mobilnummer under "Min profil" i Skolwebben.
Här finns en supportguide för hur du anmäler frånvaro.

Görs anmälan före 12.00 gäller anmälan för dagen datum, görs anmälan efter 12.00 gäller anmälan för näst kommande dag.
Anmäl att ditt barn ska vara borta en heldag vid sjukdom genom att skicka barnets personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) till telefonnummer 073-0121740 Obs! Glöm inte bindestrecket i personnumret.

OBS: Just nu (HT 2017) fungerar inte funktionen "anmäl frånvaro del av dag" pga byte av leverantör!

Hjälpguider

Här nedan hittar du instruktioner för hur du använder funktionerna i Skolwebben:

Såhär loggar du in i Skolwebben

Sms-tjänst: Anmäl frånvaro

Anmäla frånvaro via telefon

Om du inte är vårdnadshavare men anhörig till barnet och har rätt att sjukanmäla det (eller om du har tillfälliga problem med inloggning i Skolwebben) kan du göra det genom att ringa till vår telefonsvarare.Det gäller även vårdnadshavare/barn som har sekretessmarkering eller hemligt telefonnummer, eftersom det då inte går att anmäla via sms/appen.
Då ringer du före kl.08.00 till telefonsvararen, och meddelar barnets för-och efternamn, personnummer, klass och vilket datum frånvaroanmälan gäller.
Numret för telefonanmälan är 08- 508 445 01

Skolwebben , som finns på www.skolwebb.stockholm.se , är grundskolans webbplattform där vårdnadshavare och elever bland annat kan se schema och ha kontakt med lärare.
Det är också den plattform vi använder för att administrera elevernas studieresultat, individuella utvecklingsplaner, samarbeta och kommunicera med elever och vårdnadshavare. Under läsåret 2017/2018 byter Stockholms stad leverantör av system, vilket kan medföra vissa störningar i tjänsten. Eftersom vissa funktioner är nya även för skolans personal bygger vi upp mängden information som finns där successivt, och vi hoppas att ni har förståelse för detta.

För mer information eller vid problem med inloggning:http://www.stockholm.se/skolwebbfronter-support